Breu història de la Coral La Concòrdia de Cabrils

Coral La Concòrdia de Cabrils

 L’any 1928, un grup d’homes de Cabrils van voler portar més enllà la seva afició per la música, i van decidir crear una coral vinculada a la societat “ La Concòrdia”. Dos anys més tard, el 10 d’agost de 1930 es va fer una gran festa de presentació de l’estendard de la Coral, del que en van ser padrins el Sr. Emili Carles Tolrà i la Sra. Maria Duran de Barancé.

 El 23 de setembre de 1936, en plena guerra civil, es va fer la darrera reunió de la societat coral, presidida per Josep Godàs. Venen temps difícils i han de passar 10 anys de prohibicions fins que va arribar el dia de tornar a parlar i cantar en la nostra llengua. L’any 1946 els joves Joan Suari i Domènec Abril posen els fonaments perquè el Cor torni a recuperar la seva activitat.

 Acabada la guerra civil perdérem al mestre Santamaria, el primer director de la coral, que fou substituït per Rogeli Lloveras amb qui es van celebrar les noces d’or.

 La incorporació de les veus femenines, l’any 1978, va donar un nou impuls a la coral, ampliant les cordes i augmentant d’aquesta manera el repertori de cançons. L’any 1991 prengué la direcció la primera dona, l’Elisenda Roca, que al cap de cinc anys va ser substituïda per un altre dona, l’Elionor Canas, amb qui van celebrar L’any Claver i el nostre 75è aniversari. Vam fer tot un seguit d’activitats i actuacions conjuntes amb altres cors de Clavé. És destacable la gravació i publicació d’un disc recopilatori de cançons interpretades al llarg dels anys.

 Més tard, ens ha dirigit en Jordi Piccorelli i en Quique Roca. El nostre director actual és en Cesc Torner amb qui hem iniciat tota una sèrie de nous projectes.

Amb el temps, sense perdre l’esperit dels cors de Clavé, hem anat actualitzant i ampliant el nostre repertori. Hem cantat la Missa de la coronació de Mozart, boleros amb la Lucrecia, cançons de cantautors catalans com Lluis Llach, Silvia Pérez Cruz i Joan Manel Serrat, cançons d’arreu del món,  peces de soul i jazz que vam interpretar conjuntament amb l’Òrrius Jazz Orquestra i fa 5 anys vam participar en un conjunt de concerts basats en grans obres del teatre musical, com poden ser Mar i Cel i les famoses melodies d’A. Ll. Weber.

L’any 2016 l’entitat que ens acull, va fer 125 anys i ho vam celebrar cantant al Monestir de Montserrat i recuperant, en el concert de Santa Cecília, melodies emblemàtiques dirigides pels quatre directors que ens han acompanyat els darrers anys. Actualment estem fent un repertori més clàssic, amb autors com Fauré, Mozart i Haydn.

Comments are closed.